HINDARKAN DIRI DARIPADA TERMAKAN FITNAH
HINDARKAN DIRI DARIPADA MEMBACA AKHBAR HARIAN UM, BH, STAR, SUN & NEW STRAITS TIMES,
HINDARKAN DIRI DARIPADA MENONTON BERITA RTM & TV3.

KEPALA IKAN YANG MEMBUSUKKAN
 
 

Pada 1hb Julai1999 yang lalu, TV3 telah mengadakan satu wawancara eksklusif dengan Ling Leong Sik. Dalam wawancara tersebut, Ling Leong Sik telah mengambil satu perumpamaan tentang kepala ikan yang busuk untuk dikaitkan dengan seseorang yang menjadi ketua dalam satu kumpulan.

Beliau menggambarkan bahawa ketua adalah seperti kepala seekor ikan dan menurut beliau lagi, busuknya seekor ikan adalah bermula daripada kepala ikan itu sendiri dan busuknya kepala ikan itu akan terus merebak keseluruh badan ikan itu lantas ikan itu akan menjadi busuk dan terus mereput sendirinya.

TU DIA....LING LEONG SIK PUN DAH MELUAT DENGAN MAHATHIR  DAN MULA BERANI MEMBIDAS MAHATHIR SECARA HALUS ...

AHLI-AHLI PARLIMEN MELAYU BILA LAGI.....TAKKAN MASIH SEDAP MENGAMPU  MAHATHIR..................

Kata  beliau lagi, ketua yang suka bersengketa dan bergaduh sesama sendiri ibarat kepala ikan .

MAHATHIR LAH....SIAPA LAGI.....SIAPA LAGI YANG BERGADUH.... SAMPAI DIBUAT FITNAH YANG BUKAN-BUKAN TERHADAP DSAI YANG MEMPERJUANGKAN NASIB SEMUA LAPISAN RAKYAT.

Hasilnya parti Umno (..INGAT...BUKAN ORANG MELAYU TETAPI ORANG UMNO SAHAJA...)...sedang membusuk dan dalam proses mereput serta akan lenyap selepas pilihanraya nanti...
 

Jelas kepada kita kini bahawa Mahathir bukanlah seorang ketua yang baik dan suka kepada perdamaian. Inilah lagak seorang DIKTATOR.

Perkara ini jika kita teliti betul-betul , pernah tersiar diakhbar utusan meloya bertarikh 16hb Jun 1999 dibawah tajuk "JPM DALAM 1001 KENANGAN".

Ia adalah satu temubual dengan bekas Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Abdullah Mohd. Salleh, yang pernah berkhidmat sebagai Setiausaha Sulit kepada Perdana Menteri pertama Almarhum Tunku Abdul Rahman. antara lain Tan Sri Abdullah menceritakan perangai murni Almarhum Tunku..

"TUNKU AGAK LAIN PENDEKATANNYA, KERANA SEMASA BELIAU DAN TUN. DR. ISMAIL BERSELISIH, BELIAU MEMINTA ORANG KETIGA MEMPERBAIKI PERHUBUNGAN ITU, KATANYA. "......

Jelas kepada kita bahawa kenyataan diatas adalah satu kenyataan perbandingan yang dibuat secara halus antara Almarhum Tunku dan Mahathir oleh Tan Sri Abdullah Mohd. Salleh dan ia menunjukkan betapa Mahathir tidak mempunyai pekerti yang elok untuk menjadi pemimpin dan hanya seorang DIKTATOR tetapi sayang....

ORANG-ORANG UMNO KINI TELAH LEKA UNTUK MELIHAT SERTA MEMPERBETULKAN PERKARA INI DAN AKHIRNYA HANYA MEMBAWA KEHANCURAN KEPADA PARTI UMNO SENDIRI.

Perlu diketahui bahawa TV3 telah menyiar kembali ungkapan Ling Leong Sik tentang perumpamaan kepala ikan tersebut semalam di berita jam 1.00... malam (19hb Julai 1999)

Dan amat berharap TV3  terus menyiarkan sedutan tersebut supaya semua rakyat tahu dan faham maksud anda bahawa :

MAHATHIR ADALAH KEPALA IKAN YANG BUSUK DAN MEMBUSUKKAN ITU..
SYABAS DIATAS DAYA USAHA ANDA TV3
 

Kepada semua ahli Umno, insaflah anda semua bahawa anda sedang berketuakan seseorang yang sedang membusuk dan busuk tersebut akan menular kepada anda semua. Larilah anda sebelum ia sampai kepada anda. Pisahkan diri anda segera.

KELUARLAH DARI BARISAN DAN MASUK BARISAN ALTERNATIF
 

Wassalam.
nakalsikit
 
 

UNDILAH PAS.
BUANG RASA SENTIMENTAL ANDA.
LUPAKAN SEJARAH SEMALAM. BINA SEJARAH BARU HARI ESOK.